Maak leren interactief en betekenisvol

Peer Feedback

Veel meer dan alleen toetsen

In Test-Correct geloven we in de kracht van samen leren. Ons toetsplatform gaat verder dan traditionele toetsprocessen en evaluaties. Dit doen we ondermeer door het ontwikkelen van een unieke (peer) feedback functie, waarbij zowel de docent als medeleerlingen de antwoorden van een toets of een opdracht kunnen beoordelen en waardevolle inzichten kunnen delen.

 

Hoe werkt dat? 

  • Neem een toets af;
  • Laat leerlingen elkaars antwoorden (anoniem) beoordelen en feedback geven. Zo leren ze van elkaars fouten en denken ze kritisch over de stof;
  • Geef zelf ook feedback. Markeer delen van het antwoord met een kleurtje en een icoontje om gericht en overzichtelijk feedback te geven;
  • Bespreek de gegeven antwoorden en feedback klassikaal voor een activerend leermoment.
Schrijfopdracht op laptop - feedback geven

Wanneer kan peer feedback ingezet worden?

question-open
Opdrachten

Feedback geven op de kwaliteit van de argumentatie en de relevantie van de antwoorden

leerdoelen-bespreken-4
Formatieve toetsen

Elkaars toetsen beoordelen om

voor te bereiden op het examen

gevorderdencursus-toetsconstructie
Klassikale bespreking

Na een toetsafname de vragen klassikaal bespreken als een activerende werkvorm

Elkaars antwoorden peer review
Summatieve toetsen

Antwoorden nakijken a.d.h.v. antwoordmodel en docent uitleg

icon-colearning

Peer feedback met Test-Correct

Wie het toetsproces snapt, begrijpt beter wat er van hem verwacht wordt. Met Test-Correct zetten we de toets in als leermiddel. Leerlingen maken de toets en evalueren vervolgens elkaars resultaten aan de hand van de klassikale bespreking. Door mee te doen aan het toetsproces en elkaars antwoorden kritisch te beoordelen, leren ze nadenken over de stof, in plaats van deze simpelweg uit het hoofd te leren. Dat is oefenen op nadenken. CO-Learning is een activerende werkvorm die inzichten geeft die voorheen ondenkbaar waren. En een nieuwe sociale interactie waarvan iedereen leert.

  • Geschikt voor formatief en summatief toetsen
  • Klaar voor digitaal toetsen (op afstand)
How werkt Peer feedback
Samen evalueren stimuleert
Peer-review is de beste manier om samen met de klas de toets na te kijken. Het proces motiveert studenten om kritisch na te denken over mogelijke antwoorden.
De oplossing van Test-Correct is bij uitstek geschikt voor peer-review. In de praktijk blijkt dat de gegeven verantwoordelijkheid een actieve houding in de klas stimuleert. De docent merkt gaandeweg hoe discussie tussen leerlingen het leerrendement verhoogt. De tijdwinst is aanzienlijk, en peer-review versterkt de sociale interactie van de groep.
Lees meer
Beter leren voor leerlingen
Beter leren is leren nadenken. CO-Learning is de ideale werkvorm om studenten te laten nadenken over de antwoorden van anderen. Want fouten waar je zelf aan voorbijgaat, zie je vaak wél bij een ander.
Met CO-Learning gebruiken docenten de toets als leermiddel. Leerlingen evalueren elkaars resultaten aan de hand van de klassikale bespreking. Die kritische beoordeling van andermans antwoorden leert hun nadenken over de stof, en andermans gedachtegang. Dan blijkt dat sommige leerlingen wel de kennis hebben, maar niet de vaardigheid die te verwoorden. En daar kun je met gerichte aandacht veel aan doen.
Lees meer
Baas in eigen les
CO-Learning sluit perfect aan bij je gedroomde manier van lesgeven. Creatief in te zetten voor meerdere doeleinden, die tot voor kort onbereikbaar waren.
Beredeneren waarom een antwoord juist is. En hoeveel punten dat dan waard is. Of je CO-Learning nou gebruikt om discussie te faciliteren in de klas, om antwoordopbouw te verbeteren of om het nakijkwerk van open vragen te verminderen, CO-Learning biedt de mogelijkheden om je ideale les eindelijk in de praktijk te kunnen brengen.
Lees meer

Peer feedback makkelijk en efficiënt inzetten?

Probeer Test-Correct nu 14 dagen gratis

Of nodig ons uit voor een vrijblijvende demonstratie.

Probeer nu  Boek een demonstratie

digitaal toetsen peer feedback

Zij bouwen op Test-Correct

cedergroep-logo
edith stein college
luzac logo
nova college
NUOVO logo-RGB
aletta jacobs
VLC
EmmausLogo
rijnlands lyceum sassenheim
Gerrit vd Veen college
stedelijk gymnasium schiedam
HLZ
huygens lyceum
vlietland college
techniek college rotterdam
Thomas A kempis
Alberdingk Thijm scholen
Spaarne College
Melanchthongroep-logo
groevenbeek
pieter zandt scholengemeenschap-1
Willem van oranje
carmel emmen